Trams en Modeltrams.

 

Boeken: Nederlands, Van Allan tot Citadis.

Van Allan tot Citadis.
Gebonden, € 31,95
c.a. 208 pagina's, 24,5x33,5 cm
Deels zwart-wit, deels kleur, Hardcover.
Auteur: Jan Huijksloot
ISBN: 907151353-X
Uitgeverij: Uquilair
Taal: Nederlands.
Jaar van uitgave: 2005
Verkrijgbaar bij boekhandels.

Van Allan tot Citadis.

Honderd jaar geleden, op 18 september 1905, reed de eerste elektrische tram in Rotterdam. Ruim twintig jaar werd het zich gestaag uitbreidende tramnet geëxploiteerd door de Rotterdamsche Electrische Tramweg Maatschappij (RETM), een particulier bedrijf waarbij de gemeente Rotterdam niettemin een flinke vinger in de pap had.
In 1927 ging het bedrijf in gemeentelijke handen over en ontstond de RET, de Rotterdamsche Electrische Tram. Onder het bewind van de nieuwe directeur Nieuwenhuis werd het bedrijf grondig gereorganiseerd en werd een vloot van 170 moderne vierassige motorwagens en 20 dito bijwagens aangeschaft, die jarenlang de ruggengraat van het bedrijf zou vormen. In de loop der jaren is de RET een begrip geworden en niet meer weg te denken uit de stad. De initialen verwijzen niet uitsluitend meer naar het trambedrijf, maar onder andere ook naar een efficiënt opererend metrosysteem.

Bron: Achterzijde boek.

Dit is een zeer mooi boek, met vele foto's en goed leesbare tekst. Een aanrader voor elke tram hobbyist.

 

© 2002 - 2005 Modeltram.org

 
 
 
 
 
 

Alle op deze site gebruikte foto's, images, files en objecten zijn en blijven eigendom van de respectievelijk eigenaars / makers.

Het is niet toegestaan om de op deze site gebruikte foto's en afbeeldingen zonder toestemming van de respectievelijk eigenaars te kopieren, verspreiden, of gebruiken op wat voor wijze dan ook. Voor het gebruik van van de foto's of afbeeldingen kunt U contact opnemen met Modeltram.org.