Trams en Modeltrams.

 

Boeken: Nederlands, Haagse trams: Het Haagse trammaterieel van 1864 tot heden.

Haagse Trams: Het Haagse trammaterieel van 1864 tot heden.
Gebonden, Prijs onbekend.
c.a. 259 pagina's, 21x27 cm
Zwart-wit, Hardcover.
Auteur: Johan Blok.
ISBN: 90-389-00627
Uitgeverij: Elmar b.v. te Rijswijk.
Taal: Nederlands.
Jaar van uitgave: 19xx.
Beschikbaarheid onbekend.

In dit boek worden alle materieelseries van de vier soorten trams behandeld, die de HTM en haar voorgangers in Den Haag en omgeving in de periode 1864-1992 hebben laten rondrijden. Het werkmaterieel van de elektrische tram wordt ook belicht. Tevens is een korte geschiedenis opgenomen van het paardentramnet, de accutramlijn Den Haag-Scheveningen, de stoomtramlijn Den Haag-Delft en van de elektrische tramlijnen, zowel van het stadstramnet als van de buitenlijnen.
Complete informatie hieromtrent wordt aan de hand van beschrijvingen, foto's, tabellen, materieel- en situatietekeningen gegeven.

Johan Blok, de schrijver van dit boek, is specialist op het gebied van de Haagse tram. Over dit onderwerp zijn van zijn hand in de loop der jaren diverse artikelen verschenen. Bovendien heeft hij een boek over de buitenlijnen van de HTM op zijn naam staan.

 

© 2002 - 2005 Modeltram.org

 
 
 
 
 
 

Alle op deze site gebruikte foto's, images, files en objecten zijn en blijven eigendom van de respectievelijk eigenaars / makers.

Het is niet toegestaan om de op deze site gebruikte foto's en afbeeldingen zonder toestemming van de respectievelijk eigenaars te kopieren, verspreiden, of gebruiken op wat voor wijze dan ook. Voor het gebruik van van de foto's of afbeeldingen kunt U contact opnemen met Modeltram.org.