Trams en Modeltrams.

 

Boeken: Trammaterieel in Nederland en België.

Trammaterieel in Nederland en België.
Gebonden, Prijs onbekend.
c.a. 136 pagina's, 22x30 cm
Zwart-wit, Hardcover.
Auteur: Herman van 't Hoogerhuijs.

ISBN: 90-6013-948-8

Uitgeverij: De Alk b.v.
Taal: Nederlands.
Jaar van uitgave: 1996.
Beschikbaarheid onbekend.

De tram is weer helemaal terug in de belangstelling en ook in Nederland en België is dat te merken. Er kwamen dan de laatste tien jaar dan wel geen nieuwe bedrijven bij - of het zou de "metro" van Charleroi moeten zijn - die bestaande netten worden stelselmatig gemoderniseerd en uitgebreid. Er is in enkele steden nieuw rollend materieel verschenen en in België deed de lagevloertram zijn intrede.

Dit boek geeft een compleet overzicht van alle reizigers- en dienstmaterieel in beide landen volgens de toestand van 1 januari 1996. Niet alleen de huidige situatie wordt beschreven aan de hand van tekeningen en foto's, ook wordt door terzake kundigen inzicht gegeven in het hoe en waarom van de materieelontwikkeling na 1945. Waar mogelijk wordt een blik op de toekomst geworpen.

Een naslagwerk dat meer geeft dan alleen de opsomming en een plaatje.

 

© 2002 - 2005 Modeltram.org

 
 
 
 
 
 

Alle op deze site gebruikte foto's, images, files en objecten zijn en blijven eigendom van de respectievelijk eigenaars / makers.

Het is niet toegestaan om de op deze site gebruikte foto's en afbeeldingen zonder toestemming van de respectievelijk eigenaars te kopieren, verspreiden, of gebruiken op wat voor wijze dan ook. Voor het gebruik van van de foto's of afbeeldingen kunt U contact opnemen met Modeltram.org.