Trams en Modeltrams.

 

Boeken: Nederlands, Retourtje Wassenaar.

Retourtje Wassenaar.
Gebonden, Prijs onbekend.
c.a. 120 pagina's, 26x23 cm
Zwart-wit, soft cover.
Auteur: A. van Kamp.

ISBN:

Uitgeverij: A. van Kamp (Heiloo NL) / Drukkerij uitkijkpost Heiloo.
Taal: Nederlands.
Jaar van uitgave: 1992.
Beschikbaarheid onbekend.

De heer Van Kamp werd in 1945 in Den Haag geboren, en bracht ook zijn kinderjaren door in de Residentie. Zoals dat met veel jongens in die tijd het geval was, was de interesse in trams groot. Op jeugdige leeftijd werd dan ook al heel wat kilometers per fiets afgelegd om jet tram-gebeuren van nabij te kunnen observeren.

Vooral de locale tramlijnen van N.Z.H. en H.T.M. hadden zijn speciale belangstelling.

De belangstelling werd nog versterkt door het feit dat de familie Van Kamp in 1958 van Den Haag naar Heemskerk verhuisde. Voortaan moesten vakanties en vrije dagen worden benut om een bezoekje te kunnen brengen aan Den Haag en zijn trams.

Na het voorgoed verdwijnen van de blauwe en de gele tram bleef de liefde voor trams voortbestaan in het verzamelen van foto's, en onderzoeken van de geschiedenis van NZH en HTM.

Van 1976 tot 1986 werkte de heer Van Kamp aan de restauratie van de NZH B412 te voorburg.

De in deze periode gelegde contactenhebben ertoe geleid dat eind 1986 zijn eerste boek "De Bollenlijn" verscheen. Nadien verschenen van zijn hand "De Gele Tram", "De Haagse Tram", en "Vaarwel Blauwe Tram".
Boeken die stuk voor stuk snel hun weg vonden naar de enthausiaste koper.

Het idee voor "Retourtje Wassenaar" kwam voort uit het feit dat er nog veel vraag is naar het eerder uitgegeven boek "De Gele Tram", dat niet meer wordt herdrukt.
"Retourtje Wassenaar" bevat nieuwe, niet eerder gepubliceerde foto's en wetenswaardigheden, en handelt uitsluitend over de tramlijn Den Haag-Wassenaar-Leiden.

In het dagelijks leven is de heer Van Kamp medewerker van de afdeling Bedrijfs Veiligheid van PTT Telecom in Haarlem.

 

© 2002 - 2005 Modeltram.org

 
 
 
 
 
 

Alle op deze site gebruikte foto's, images, files en objecten zijn en blijven eigendom van de respectievelijk eigenaars / makers.

Het is niet toegestaan om de op deze site gebruikte foto's en afbeeldingen zonder toestemming van de respectievelijk eigenaars te kopieren, verspreiden, of gebruiken op wat voor wijze dan ook. Voor het gebruik van van de foto's of afbeeldingen kunt U contact opnemen met Modeltram.org.