Trams en Modeltrams.

HTM GTL-8 serie 3000.
Klik op de afbeelding voor een grotere weergave. Klik op de afbeelding voor een grotere weergave.

Helaas nog geen 3e afbeelding beschikbaar.

Herkomst (stad/land): Den Haag, Nederland..
Type: GTL-8.
Serie: 3001-3100
Assen: 8 assen, 8 aangedreven.
Motoren: 4 x 41Kw/55pk - 4 x 45 kW/61pk.
Een/twee richting tram: Één richting.
Spoorbreedte: 1435 mm.
Lengte Over Buffers (L.O.B.): 28640 mm.
Breedte: 2350 mm.
Hoogte (Gestreken pantograaf): - mm.
Radstand: - mm.
Vloer hoogte: - mm.
Gewicht: - Kg.
Voedings spanning: DC 600V.
Max. snelheid: ± 70 Km/h.
Koppelingen: Trekstangen.
Pantograaf: Stemmann, met dubbel sleepstuk.
Aantal zitplaatsen: 77.
Aantal staanplaatsen: 108.
Fabrikant: BN / La Brugeoise.
Bouwjaar: 1981-1984.
In dienst: 1981.
Uit dienst: -
Wagennummers: 3001-3100
Uitvoerings situatie: Huidig.
Aanschaf prijs: Niet bekend.
Brongegevens: Boek: Het Haagse Trammaterieel: 1864 tot heden.
Opmerkingen:

Ter vervanging van een deel van het PCC materieel (o.a. de PCC serie 1200) bestelde HTM begin jaren 70 enkele wagens van het type GTL. Na enige tijd was de bestelling al uitgebreid naar 100 tramstellen.

Na lang ontwerpen en puzzelen, waarbij zelfs een enkel_ en dubbelgelede PCC aan te pas zijn gekomen, werd een dubbel gelede semi-metro tramstel gekozen. Deze 3 delige tram bestaat uit een A, B en C bak. Hierbij is de A-bak de voorste wagenhelft, de B-bak de achterste wagenhelft, en de C-bak is de middelste wagenhelft.
De A+B bak zijn beide 10320 mm in lengte; de C-bak is 6800 mm. De geledingen nemen 600 mm voor hun rekening.

De trams beschikken over 4 motoren, welke 2 aan 2 in serie geschakeld staan. Tevens zijn de in serie geschakelde motoren op hun beurt weer parrallel geschakeld.
Motor aansturing loopt middels een chopper-installatie. Deze chopper-installatie hakt het signaal aan de motoren in mootjes, en geeft 400 maal per seconde een stuursignaal af naar de motoren.
Mede hierdoor en door het terugvoeren van opgewekte energie, vrijgekomen van het remmen, wordt er een energie besparing van ongeveer 35% behaald.

De deurruimte werd ten opzichte van de PCC ook verbeterd: niet meer per deur 2 naar binnen draaiende deuren, maar mer deurpaar 2 deuren plat aan de zijkant. De GTL-8 had in het begin 5 paar van ditsoort deuren. Nadat de 3055 in de 90-er jaren een ernstige aanrijding had gehad werd deze wagen omgebouwd als prototype voor een nieuwe serie trams, van het type GTL-8-II, waarbij alle deuren werden vervangen door zwenk-zwaai deuren, die naar buiten open zwaaien, zoals bij treinen en bussen.
Later werden alle trams van het type GTL-8 bij het voorste deurpaar voorzien van zwenk-zwaai deuren, waarbij de bestuurder de eerste deurhelft dicht kan houden.

De GTL-8 beschikt tevens over een 2e pantograaf, op het dak van de B-bak. Deze pantograaf dient als reserve, voor mocht de voorste pantograaf worden verspeeld. De pantografen gaan niet meer middels een touw op en neer, zoals bij de PCC gebruikelijk was, maar hydraulisch. De bestuurder van de tram dient slechts nog een handel om te zetten om de pantograaf te laten zakken of op te laten.
Het wisselen van pantograaf vergt echter meer aandacht. Hiervoor moet men alle deuren openen, de pantograaf laten zakken, in de C-bak in een kast een schakelaar omzetten en sleutel pakken, in de A-bak een handel omzetten, in de B-bak via de hulpcontroller de pantograaf op zetten, en tot slot terug naar de kast in de C-bak om de sleutel weer terug te brengen.

© 2002 - 2005 Modeltram.org

 
 
 
 
 
 

Alle op deze site gebruikte foto's, images, files en objecten zijn en blijven eigendom van de respectievelijk eigenaars / makers.

Het is niet toegestaan om de op deze site gebruikte foto's en afbeeldingen zonder toestemming van de respectievelijk eigenaars te kopieren, verspreiden, of gebruiken op wat voor wijze dan ook. Voor het gebruik van van de foto's of afbeeldingen kunt U contact opnemen met Modeltram.org.