Trams en Modeltrams.

RET - Citadis
Klik op de afbeelding voor een grotere weergave. Klik op de afbeelding voor een grotere weergave.

Helaas nog geen 3e afbeelding beschikbaar.

Herkomst (stad/land): Rotterdam, Nederland.
Type: Citadis; lagevloertram.
Serie: 2001-2060
Assen: 6, waarvan 4 aangedreven.
Motor: 4 x c.a. 110kW
Een/twee richting tram: Eenrichting.
Spoorbreedte: 1435 mm.
Lengte over buffers: 31310 mm.
Breedte: 2400 mm.
Hoogte (Gestreken pantograaf): 3450 mm.
Radstand: 1870 mm.
Vloerhoogte: 320 mm.
Gewicht: 36797 kg.
Voedings spanning: 600V.
Max. Snelheid: Max. 70 Km per uur.
Koppelingen: Telescopische trekstang, ook koppelbaar met ouder materieel, maar slechts mechanisch.
Pantograaf: Schunk, type SBE922 VS
Aantal Zitplaatsen: 63.
Aantal Staanplaatsen: 118.
Fabrikant: Alstom
Bouwjaar: 2001/2002-
In Dienst: Reeds diverse in dienst sinds voorjaar 2003.
Uit Dienst: -
Wagennummers: 2001-2060
Uitvoerings situatie: Afleverings staat.
Aanschafprijs: 2,5 miljoen Euro*
Brongegevens:

Website RET Rotterdam


*= Bron: Dhr. J. Dieterich

Opmerkingen:

RET heeft lang met een krap materieel bestand gereden. De Düwags en de enkelgelede ZGT trams hebben lang dienst gedaan op alle lijnen. Toch was RET op zoek naar vervanging / aanvulling van het materieel bestand. Hierbij werd gezocht naar een nieuw modern voertuig, dat aan alle moderne wensen en eisen voldoet. Daarbij viel de keuze al snel op een lagevloertram. Na enige tijd zoeken kwam RET uit bij Alstom, een franse firma die de Citadis had ontwikkeld. De Citadis is inmiddels al wereld wijd in gebruik genomen, want niet alleen in Frankrijk maar ook in Australië rijden Citadis trams.
RET was geïnteresseerd in het Citadis concept, echter er moesten wel heel wat dingen worden aangepast, om aan de Nederlandse normen en eisen te voldoen.

Uiteindelijk werd een mock-up gebouwd door Alstom welke bij RET uitvoerig werd bekeken en getest. Ook hierbij zijn enkele noodzakelijke aanpassingen gevonden. Toen RET en Alstom een plan op tafel hadden voor een definitief ontwerp viel de beslissing 60 voertuigen te bestellen.
Gezien de RET al langere tijd met een krap materieel bestand kampte, besloot de RET nog een overbrugging te zoeken, om de druk van de ketel te halen. Na enige tijd zoeken kwam RET bij het Weense vervoersbedrijf terecht en vond aldaar enkele wagens die beschikbaar waren van het type E/E1. Hiervan heeft RET vervolgens enkele wagens gekocht, om tramlijn 2 geheel mee te gaan exploiteren. Inmiddels is de eerste Citadis in Rotterdam én de eerste 'weense tram' is naar de sloper afgevoerd.

De Rotterdamse Citadis heeft de beschikking gekregen over 4 deurparen, aan één zijde van het voertuig, hetgeen betekend dat het een éénrichting voertuig is. De deurparen zijn elk 1,30 meter breed. De Citadis beschikt niet over koppelingen, doch heeft een telescopische trekstang om toch mechanisch te kunnen koppelen in geval van nood. De nieuwe 5 delige trams hebben een lengte van 31310 mm en gezien het een lagevloertram is, met een vloerhoogte van maar liefst 320 mm, heeft de Citadis eigenlijk geen echte assen meer. Een as zou immers van de ene kant van het draaistel naar de andere kant steken, wat zou betekenen dat de vloer een ophoging zou hebben, of er een as dóór de wagenbak zou lopen. Het princiepe lagevloertram is gebaseerd op een vast draaistel, met motoren in de langsrichting. Aan de uiteinden zijn de wielen aan de motoren bevestigd. Assen zijn er dus eigenlijk niet meer, hetgeen de lagevloer optimaal mogelijk maakt. Daarnaast zijn er diverse hulpmiddelen ingebouwd die het overzicht voor de bestuurder verbeteren. Zo is de cabine van de bestuurder omgeven door ramen, zodat de bestuurder goed naar buiten kan kijken. Bovendien zijn er in het dashboard 2 beeldschermen ingebouwd, waarop camerabeelden worden weergegeven van rondom de tram.

RET heeft 60 voertuigen besteld van het type Citadis, de serie zal genummerd worden als 2001-2060. Inmiddels zouden er reeds meer voertuigen zijn besteld, ondanks de kinderziektes, en zou het uiteindelijke aantal komen te liggen rond de 115 stuks.*

© 2002 - 2005 Modeltram.org

 
 
 
 
 
 

Alle op deze site gebruikte foto's, images, files en objecten zijn en blijven eigendom van de respectievelijk eigenaars / makers.

Het is niet toegestaan om de op deze site gebruikte foto's en afbeeldingen zonder toestemming van de respectievelijk eigenaars te kopieren, verspreiden, of gebruiken op wat voor wijze dan ook. Voor het gebruik van van de foto's of afbeeldingen kunt U contact opnemen met Modeltram.org.